torsdag

Murstein

Reims, Franrike 2008. Julivarmen slår mot oss, og tanken på rødvin er mildt sagt malplassert. Etter å ha beundret den vakre gotiske katedralen, nyter vi en cappucino på torget, og legger merke til de mange som går ut og inn av en rustikk litt bortgjemt vinbutikk. Nysjerrig. Ding, dørbjellen klinger lett.


Bonjour M'sieur.
Bånsjour - nå parlej fransej. Parlej vou Ånlgej? Ui?
Ahhh... Norvege? Oui?
Un Boteille Chateu Neuf du Pape sill vo plei...
Oui, they have some good wines, but wouldn't Monsieur rather try something from further south - I have a special one here. Excellent vintage. 2002, La Caillasses - a rare brand I tell you.
Well then. Gimme two please. And wrap'em please. And a couple of Gigondas as well...
Ahh monsiuer - excellent choice.
Why thank you månsør.
Would you like a bott...
No more Champagne please.

September 2009 er nært forstående. Kongsberg triathlon ble ikke akkurat den triumfen jeg drømte om. Men noen detaljer stemte, skifting- T1 og T2. Etter 60 metern på 7 blank ut av T2 kjennes det ut som ryggmusklene ligger i stillingskrig med lungene. Jeg er en Iberiasnegle. Gartnere kommer stormende bak med gift, og det er nyttesløst. Knærne verker. En finger i jorda. Her må det trenes mer...

Onsdag 26.08: Offroad intervaller i skogen. Blodsmak i munn. Sykkelen triller inn i gangen med sin herre på babord. Gjørme og svette drypper på det nyvaskete gulvet. Kona roper Ut! Smiler mens jeg drar vaskefilla over gulvet. Dusjer, lykkelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar