tirsdag

Opportunisme

Må vi som triatleter egentlig forholde oss til Lance? Eller må vi bare akseptere at vi nok har med en av idrettshistoriens mest ekstreme utøvere både som menneske og som utøver? Var Lance et imperialistisk speil på østblokkens Jan og en forlengelse av den kalde krigens våpenkappløp? 
På hotellet i Abu Dhabi blir det tid til å tenke. Og til å konspirere. Tenker og konspirerer at sykkel- og dopkulturen ble drevet frem av tidligere syklister som var gått gradene og som nå satt som ledere.
Jeez... hvem husker ikke Manolo Sainz og Once laget? Eieren av BMC og lederen for Telekom, en gammel tysker med underbitt og bolehake? Skikkelig sympatiske og rene typer... Naive unggutter gjør oftest det sjefen sier. Eller? Jeg unnskylder ingen. Men spør likevel hvor lenge folk skal dømmes. Og hvor lenge skal de straffes. Og hvor lenge skal de dømmes og straffes for ting som under normale prosesser ville vært en ikke-sak? Doping er ømtålig. Det er tabu. Det er vondt og ekkelt og naboen gjør det. 
Nå er det sånn at når man er mistenkt, må man bevise sin uskyld. Og ikke omvendt. Omtrent som hekseprosessene på 1300-tallet med andre ord. Applauderer jeg dommen over Contador? Ja, selvfølgelig. Applauderer jeg dommen over Herr Ullrich? Ja, selvfølgelig. Det er prosessene det er noe galt med. Samme med Lance. Han vet bare å utnytte systemet til det ytterste.. Og litt bedre enn alle andre. 
At de ikke klarte å felle US Postal var kanskje eneste mulighet de hadde for å felle Lance. Det bør trekkes en parallell til Al Capone, som aldri ble dømt for noe drap, men som de til slutt fikk felt og sendt til Alcatraz pga skattesvindel. Loven er pussig sånn; alle vet det er begått en straffbar handling, men man klarer ikke bevise det. Til dere som er så opptatt av at Lance aldri har blitt tatt - mannen har penger - mannen har mektige venner. Han fikk et sedat Amerika opp av stolen og ut på sykkel. Skal vi si ca en trillion dollar spart i helesutgifter pga mindre diabetes, høyt blodtrykk etc... Blir han belønnet med et fripass pga slikt? Kynisk, javel, men jeg tror det. Han er og var en untouchable. I tillegg - årelangt samarbeid med Balco labs i San Diego, de er antagelig minst like dyktige på finne anti-anti-doping analysemetoder som (s)WADA er på å finne anti-doping analysemetoder. Og så var det alle de analysene som angivelig skulle inneholde dopingpositivt blod fra 1999. Holdt i skjul, og plutselig destruert. Merksnodig. 
For å snakke om noe hyggeligere - noen andre enn meg som la merke til fysikken hans i Panama. Han har vokst litt i overkroppen siden TdF. Det fårn si. Tror vi har litt å lære når det gjelder å trene. Han svømte angivelig 5.08 på 500 yds. Det er 450 m og vil si ca 4:35-4:40 på 400 m fri. Det er ikke mange av oss som gjør dette etter... Selv gjør jeg fem blank, og det har jeg gjort i ca 15 år nå. Vipper under på en god dag, og ti sek over på en dårlig dag. Han bare går avsted og gjør. En opportunist - men en satans god idrettsutøver... Jeg svelger dypt, og tungt. Og absolutt lavmoralsk sier jeg velkommen inn i sporten.

Larsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar